Zupa z pora i cukinii na zielono

Składniki:
(sł) 1 umyta starta zielona cukinia, masło Ghee, kilka ziarenek kminku,
(o) 1 cały skrojony cały por, ok. 1 łyżeczki startego imbiru,
(sn) zimna woda, sól morska,
(k) pęczek natki z pietruszki, sok z cytryny,
(g) tymianek i majeranek do smaku .





RECEPTURA:
Zacznij od przygotowania cukinii.
(sł) rozgrzej masło Ghee na patelni dodaj startą razem ze skórką zieloną cukinię,
(o) posyp odrobiną imbiru ,
(sn) posyp delikatnie solą morską,
(k) dodaj kilka kropel soku z cytryny,
(g) oprósz delikatnie tymiankiem.

Następnie w podobny sposób przygotuj na drugiej patelni pora.
(sł) rozgrzej masło Ghee na patelni,
(o) dodaj pora,
(sn) oprósz delikatnie solą,
(k) polej kilkoma kroplami soku z cytryny,
(g) delikatnie posyp tymiankiem.

Przygotowanie zupy
(sn) do garnka wlej ok 1l zimnej wody, dodaj odrobinę soli morskiej,
(k) dodaj pokrojoną natkę pietruszki,
(g) dodaj tymianek i majeranek
(sł) dodaj przygotowaną wcześniej podsmażoną cukinię
 i kilka ziaren kminku
(o) dodaj przygotowanego wcześniej podsmażonego pora oraz odrobinę imbiru
Całość zagotuj i podgotuj jeszcze ok 5 minut, na koniec rozdrobnij blenderem. Smacznego!

Linki powiązane:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz