Zupa cebulowa

Bardzo szybka w wykonaniu i bardzo smaczna.

Składniki:
(sn) 1/2 łyżki soli morskiej,1-1,5l zimnej wody,
(k) 1 łyżeczka soku z cytryny,
(g) 1/2 łyżeczki tymianku, liść laurowy,
(sł) wywar z duszonych pieczarek, kilka ziarenek kminku,
(o) 4 cebule, pieprz do smaku oraz troszkę zielonego szczypiorku do przybrania.

RECEPTURA:
Faza I: Cebula
Obierz cebulę, pokrój w paseczki i zeszklij na patelni teflonowej bez tłuszczu, stale mieszając żeby nie przypaliła się.

Faza II: Zupa
(sn) wlać zimną wodę do garnka, dodać sól,
(k) dodać sok z cytryny,
(g) dodać tymianek i liść laurowy,
(sł) dodać wywar z duszonych pieczarek oraz kminek,
(o) dodać zeszkloną cebulę oraz pieprz, przed podaniem posypać pokrojonym szczypiorkiem.
Zupę gotujemy około 5 minut. Taki fast food wśród zup. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz