Pasztet z indyka

Składniki:
(sł) 2 szklanki uduszonych na maśle ghee pieczarek, 2 ugotowane marchwie, 1 jajko
(o) pierś z indyka, ugotowany por, 2 ząbki czosnku, 2 torebki ugotowanego brązowego ryżu, pieprz kolorowy i imbir do smaku
(sn) 1 duża łyżka sosu sojowego i 1 łyżeczka soli morskiej
(k) pęczek natki z pietruszki, 1 łyżeczka soku z cytryny
(g) 1 łyżeczka majeranku, 1 łyżeczka tymianku, 1 łyżeczka kurkumy


Receptura:
O tym jak przygotować pierś z indyka doczytasz tu.
Rano ugotuj brązowy ryż. Przed mieleniem powinien być wystudzony.

(sł) zmiel w maszynce do mielenia pieczarki, marchwie, wbij jajko
(o) zmiel w maszynce do mielenia pora, 2 świeżo obrane ząbki czosnku, pokrojoną w kawałki pierś z indyka oraz ryż, dopraw pieprzem i imbirem
(sn) dodaj sos sojowy oraz sól morską
(k) zmiel w maszynce natkę pietruszki dodaj sok z cytryny
(g) dodaj majeranek, tymianek i kurkumę
Całość dobrze wyrób rękoma i przełóż do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 1 godzinę lub do momentu pojawienia się twardej skórki na wierzchu w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz