Jogurt z nasion

Receptura:
(sł)1 filiżanka namoczonych nasion: sezamu, słonecznika lub migdałów - przed przyrządzeniem odlej wodę
(k)1 filiżanka rejuvelacu
lub
(sn) wody
(g) (najlepiej ciepłej lub wrzątku)
(sn) 1/2 łyżeczki  miso lub niepasteryzowanego sosu sojowego
Wszystko razem zmielić.




I wersja: jogurt na zimnej wodzie przepis będzie wyglądał jak niżej:
(sł) odsączone ziarna sezamu
(o) szczypta mielonego imbiru
(sn) zimna woda + miso lub sos sojowy
(k) odrobina soku z cytryny
(g) odrobina wrzątku

II wersja: jogurt na rejuvelacu
(sł) odsączone ziarna sezamu
(o) szczypta mielonego imbiru
(sn) miso lub sos sojowy
(k) rejuvelac
(g) odrobina wrzątku

III wersja: jogurt na wrzątku:
(sł) odsączone ziarna sezamu
(o) szczypta mielonego imbiru
(sn) miso lub sos sojowy
(k) odrobina soku z cytryny
(g) wrzątek

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz