Pieczeń z mięsa wieprzowego z brązowym ryżem

Składniki:
(sn) sos sojowy, sól morska, ok. 1/2 mięsa wieprzowego oczyszczonego z tłuszczu
(k) nać z selera, natka pietruszki, ok 1/2 szklanki bułki tartej
(g) 1 łyżeczka majeranku, 1 łyżeczka tymianku
(sł) 2 ugotowane marchewki, 1 jajko
(o) 1 zeszklona cebula, 1-2 ząbki czosnku, pieprz kolorowy do smaku, 1/2 łyżeczki imbiru, 1 torebka ugotowanego wcześniej brązowego ryżu


RECEPTURA:
(sn) mięso wieprzowe przygotować dzień wcześniej zgodnie z przepisem zamieszczonym tu, odsączyć i oczyścić z przypraw, zmielić w maszynce, posolić
(k) dodać bułkę tartą
(g) dodać majeranek

(sł) zmielić ugotowaną wcześniej marchew
(o) zeszklić cebulę i czosnek, dodać do masy, zmielić ugotowany wcześniej brązowy ryż

(sn) dodać sos sojowy i sól
(k) dodać natkę pietruszki
(g) dodać tymianek 

(sł) dodać 1 jajko
(o) dodać pieprz do smaku i imbir
Ciasto dobrze wyrobić i przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 1 godziny w temperaturze ok. 200 stopni Celsjusza

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz