Pasztet z soi

Składniki:
(sn) paczka ziarna soi, odrobina soli
(k) natka pietruszki, 100 gr mąki pszennej razowej lub bułki tartej
(g) tymianek i majeranek do smaku
(sł) gotowane 2 marchewki
(o) imbir i pieprz do smaku


RECEPTURA:
(sn) Najpierw ugotuj soję z kombu. Kombu dodaje się po to by nie było gazów :) 
Następnie zmiel ziarno z odrobiną zalewy, w której gotowała się, przelej do miski. Posól.
(k) dodaj ok 100 gr maki pszennej razowej np. Lubella , wymieszaj dobrze drewnianą łyżką. Zamiast mąki można dodać bułkę tartą
(g) dodaj tymianek do smaku
(sł) pokrój w kostkę 2 ugotowane wcześniej  marchewki i pietruszkę, ja wykorzystałam warzywa z rosołu
(o) dodać imbir i pieprz do smaku
Ciasto przełóż do foremki wyścielonej papierem do pieczenia i piecz przez 1 godzinę w temperaturze 200 stopni Celsjusza.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz