Kotlety z ciecierzycy

Składniki:
(sł) 2 filiżanki ugotowanej i roztartej ciecierzycy, 1 łyżeczka kminku, 1 jajko
(o) 1/2 kardamonu i 1/2 kolendry, 1 zmiażdżony ząbek czosnku
(sn) sól morska do smaku, sos sojowy do smaku
(k) 1 łyżka soku z cytryny, natka pietruszki ile kto lubi
(g) 1/2 łyżeczki tymianku i majeranku, 1 łyżeczka kurkumy







Receptura:
(sł) rozetrzeć ciecierzycę, dodać jajko
(o) dodać zmiażdżony ząbek czosnku
(sn) dodać sól morską
(k) dodać sok z cytryny
(g) dodać kurkumę

(sł) dodać kminek
(o) dodać kardamon i kolendrę
(sn) dodać sos sojowy
(k) dodać natkę pietruszki
(g) dodać tymianek i majeranek
Uformować kotlety i albo smażyć na oleju lnianym do zbrązowienia lub piec przez 10 minut w 180 stopniach C. Pycha! Moje dziecko zjadło 3 :D

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz