Kasza jaglana z warzywami

Składniki: 
(sł) garść kaszy jaglanej, 1 marchewka
(o) 1/2 łyżeczki imbiru
(sn)  garść hijiki
(k) natka pietruszki, 1 łyżeczka soku z cytryny
(g) tymianek do smaku


RECEPTURA:
Najpierw przygotuj hijiki. Zgodnie z przepisem zamieszczonym tutaj.
Umyj kaszę jaglaną, przesyp na patelnię i zalej wrzątkiem. Gotuj tak długo aż wchłonie wodę a następnie wyłącz gaz i raz na jakiś czas mieszaj kaszę.

(g) zagotuj wodę ok 1/2 litra
(sł) dodaj pokrojoną w plasterki marchewkę i duś aż do zmięknięcia
(o) dodaj imbir
(sn) dodaj odsączone hijiki
(k) dodaj sok z cytryny
(g) dodaj tymianek do smaku
Na koniec połącz to z przygotowaną wcześniej kaszą jaglaną. To doskonała propozycja na śniadania.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz