Herbatka miętowo-imbirowa

(g) zagotuj wodę
(o) dodaj pokrojony korzeń świeżego imbiru wielkości 1/2 kciuka oraz 1 łyżeczkę mięty

Jeżeli słodzisz i nie wyobrażasz sobie życia bez słodzenia możesz dodać łyżkę/łyżeczkę miodu. Pamiętaj żeby dodać miód tuż po zagotowaniu wody. Możesz zastąpić miód korzeniem lukrecji (1 łyżeczka) lub suszem z zielonej stewii (1/2 łyżeczki). Wówczas receptura wygląda jak poniżej:
(g) zagotuj wodę
(sł) łyżka miodu lub łyżeczka lukrecji lub 1/2 łyżeczki suszu zielonej stewii
(o) dodaj pokrojony korzeń świeżego imbiru wielkości 1/2 kciuka oraz 1 łyżeczkę mięty

Gotuj ok 30 min

UWAGA! Pamiętaj, że żaden ze smaków nie powinien dominować zatem nie możesz dodać wszystkich 3 słodkich składników!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz